De witte de Witte installatietechniek

 

De Witte de Witte is een dynamisch installatiebedrijf dat vele mogelijkheden biedt op het gebied van duurzame installaties voor verwarming en warm tapwater. Wij zijn gespecialiseerd in mogelijkheden om duurzaam om te gaan met energie. Dit geeft waardevermeerdering aan uw vastgoed, spaart uw portemonnee en het milieu! Als erkend uneto-vni installateur bent u verzekerd dat u de juiste vakbekwame mensen in huis haalt.

Met een zonneboiler bespaart u bijna 50% van uw energieverbruikvan warm water!

Zonnecollector / zonneboiler

Zonnepanelen leveren stroom – zonneboilers (via een zonnecollector) warm water. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas: bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en zonlicht raakt nooit op. U kunt subsidie krijgen voor de aanschaf van een zonneboiler. Een huishouden met 4 personen bespaart jaarlijks zo’n 210 m3 gas en 380 kg CO2-uitstoot.
Als er niet genoeg zonlicht is, zorgt uw combiketel of warmtepomp voor het warme water. U staat dus nooit onder een koude douche. In de zomer levert een zonneboiler bijna al het warme water. In de winter lukt dit niet, ook niet met een grote zonneboiler. Hoe een zonneboiler werkt leest u op onze website.

Ventilatie

Het probleem met oude ventilatie units is dat deze veelal werken met een wisselstroommotor die redelijk veel energie verbruikt. Er zijn energiezuinigere en stillere ventilatieboxen op de markt die werken met gelijkstroom. Dit kan tot wel 60% reductie opleveren op het stroomverbruik.

HR (hoogrendements)-ketel

Al u een cv-ketel heeft van 12-15 jaar oud is de kans groot dat u 15 tot 20% teveel aan stookkosten betaalt. In de winter loopt al snel op tot 20 euro per maand. Met een nieuwe cv-ketel kunt u flink op de stookkosten besparen. De hoogste besparing realiseert u door te kiezen voor een HR-ketel. Deze werkt efficiënter waardoor een rendement van meer dan 100% mogelijk is.

Bodem- en omgevingswarmte

Er zijn warmtepompen die warmte halen uit het grondwater of uit ventilatie- en buitenlucht. Daarnaast is er een hybride waterpomp die samenwerkt met uw bestaande verwarmingssysteem. Een hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht en transporteert dit naar de woning. Als het buiten hard vriest kan de cv-ketel bijverwarmen of het even overnemen.
De warmtepomp draait op stroom i.p.v. gas waardoor het gasverbruik afneemt. Dit kan per jaar een besparing opleveren van 450 m3 aan gas - zo’n 280 euro! Het elektriciteitsverbruik zal wel stijgen maar per saldo bent u goedkoper uit. Tevens spaart u het milieu. Bij gebruik van groene stroom is er helemaal geen CO2-uitstoot.

Regenwateropvang

Regenwater is gratis en erg duurzaam. Door de regenpijp van de riolering af te koppelen en op een regenton of infiltratievoorziening aan te sluiten kunt u het water hergebruiken om b.v. het toilet mee door te spoelen, de auto te wassen, de ramen te zemen of de planten water te geven. Omdat regenwater geen kalk bevat voorkomt u kalkaanslag en wordt alles streeploos schoon. Bovendien verspilt u geen drinkwater!

 

Adres
Kompasstraat 24
2901 AM Capelle aan den IJssel
Telefoon
010 450 33 14